Företaget

Om oss

Vilka vi är idag

Skoglunds Mekaniska AB har funnits sedan 1954 och vi har med tiden skaffat oss lång erfarenhet av maskinbearbetning inom borrning, fräsning, svarvning och arborrning,  vi har även goda kunskaper inom svetsning.

Vår maskinpark har en stor bred vilket gör att vi kan bearbeta allt från små till stora detaljer.

Svetsningen som vi utför är oftast i samband med maskinbearbetning.

Detaljerna skall oftast bearbetas innan de svetsas ihop med varandra och därefter bearbetas färdigt i någon maskin.

Vi har ett eget materiallager, där vi har plåt, ämnesrör och rundstång. Det lagerförs i olika kvaliteter.

Vi har även goda kontakter med flertalet företag som utför olika slags ytbehandlingar. Det gör att vi kan leverera detaljer till kunden som är ytbehandlade och klara från oss.

Vi kan även erbjuda totallösningar som att tillverka och montera komponenter till en färdig produkt. Vi utför även reparationer på detaljer som sitter på maskiner, lastbilar eller annat. 

Vi har som mål att leverera en hög kvalitet till ett vettigt pris!


Historia

Sven Skoglund till vänster med sin bror Sivert Skoglund

Etablerat 1954

Fredagen den 15 oktober 1954 kom den första maskinen till Sven Skoglund. Det var en svarv av märket Bolinder Munktell, 8” x 1,0 m. Den ställdes in i hans föräldrars garage, Och det blev starten för Skoglunds Mekaniska AB.

Sven tillbringade den mesta av den vakna tiden i föräldrarnas garage. Han fyllde snart på med en borrmaskin från Arboga och efter ungefär ett år blev det ytterligare en Bolinder Munktell,10” x 1,5 m.

I oktober 1958 flyttade han verksamheten till källaren i sitt eget hus, där det fylldes på med fräsar och en Hejd kopiersvarv, samt slipmaskiner. Sven anställde nu också några medarbetare och blev leverantör direkt till AB Bofors

Åren 1969-70 byggde Sven Skoglund den verkstadslokal i Degerfors, där vårt företag nu befinner sig.

1981 började Roger Skoglund på Skoglunds mekaniska AB. Svens son. Som 16 åring började Roger som lärling och allteftersom växte hans ansvar. Idag är det Roger som leder företaget framåt.

Idag består legotillverkningen av arbeten till ett flertal företag, speciellt åt Vishay Nobel AB. Vårt företag levererar en mängd standard- och specialarrangemang till deras mätgivare.

Roger & Agneta

Mål

Vårt mål är att kunna erbjuda en personlig kontakt och ett stabilt sammarbete

Vision

I framtiden ser vi att vi arbetar med återkommande samarbetspartners för kostnadseffektiva lösningar 

Fördelar

  • Kostnadseffektivt
  • Följer deadline
  • Personlig kontakt